Michel Albert overleden

Jaap Peters ontdekte het als eerste: Michel Albert is eerder dit jaar overleden. Hij is de man die de term Rijnlands gekozen heeft voor de vorm van kapitalisme, die hij zag naast wat hij noemde het neo-Amerikaanse model, een en ander in zijn boek Capitalisme contre Capitalisme (1991).

In het verhaal bij zijn begrafenis (dank aan Jan Reedijk, die C c C vertaalde in de 2-de uitgave van de Rijnland e-reeks) heet het boek een klassieker. Bijzonder in dat verhaal is trouwens hoe de spreker memoreert hoe Albert zijn ‘modele rhénan’ ontdekte …

Velen van ons denken met genoegen terug aan zijn indrukwekkend verschijnen bij ons tweede Rijnland-Congres in 2009….

Voor mij heeft hij een blijvende de bron van inspiratie geleverd, waar we in de 21-ste eeuw veel plezier van kunnen hebben !

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *